Test av Britax Smile 2 barnevogn

Britax konsernet er kjent for å produsere bilstoler og barnevogner. Med høy kompetanse på de to feltene, har de også funnet utmerkete metoder å kombinere de to områdene.

Britax Smile er en serie av barnevogner med kjente modeller som Britax Go Next og Britax B-Motion. Britax Smile 2 er en barnevogn som passer godt til barn fra 6 måneder opptil 3 år. Barnevogna kommer i mange forskjellige farger, noe som gjør at man kan sette et personlig preg på barnets egen vogn.

Både barn og foreldre kan nyte lange turer i skjønn natur, selv om Britax også har modeller som egner seg enda mer til friluft og trening. Derfor velger flest å bruke denne Britax vogna når de skal på en bytur på trange fortau og tett trafikk.

Erfaringene foreldrene har, er vanligvis at Britax Smile 2 har mange funksjoner som gjør den svært anvendelig. Derfor er det godt å vite at den også finnes på det norske markedet. Så sent som i 2017 vant Britax Smile 2 best i test konkurransen blant hundrevis av andre konkurrenter.

Men hva er det som tar denne Britax Smile 2 helt opp blant testvinnerne for trillevogn barn og foreldre i Norge i dag? La oss se på noen forhold ved Britax Smile serien som gjør den så bra.

Britax Smile 2 - høy standard og komfort

Selv om Britax smile 2 vognen er rimelig dyr i pris, vil foreldre som barn få mye for pengene. Ikke bare fordi den har masse tilbehør, men det har også noen kvaliteter som forbrukerne elsker.

For det første er den svært lett. Med alt i regnet så veier den 13 kg. Chassiset er laget av aluminium, som gjør den robust og slitesterk. Det gjør også at sitter godt på underlaget og ikke spretter av gårde selv om du er ute på en treningsrunde. Det er kanskje de luftfylte dekkene bak som gir denne effekten, samme med forsterket hjuloppheng.

Under barnevogna har den et stort rom for oppbevaring på shopping og bytur. Selv skiftetøy får man god plass til. Dette passer jo utmerket når man skal på kafe med venninner eller i butikken for dagens innkjøp. Selv er Britax Smile 2 barnevogna så tøff at den også kan være med på treningsturen eller i tøffere terreng.

Barnets komfort

Dette leder oss til barnets komfort. Det er ikke vanskelig å se når et barn trives, og i denne Britax vogna er det tydelig hva de synes. Barnevognen er svært behagelig å ligge i, og dersom barnet vil sitte oppreist, følger ryggen med for trygg støtte.

Selv om ikke barnet er stort nok til å holde hodet opp selv i lange perioder av gangen, vil utformingen være med på å gi støtte. Det vil også de polstrede selene som har 5-punkt låsmekanisme. Selve bagen kan vendes fram og tilbake ettersom man vil se barnet hele tiden, eller la barnet kunne følge med på tingene som skjer foran seg.

Selv om turen går fort av sted, vil barnet alltid føle behag ved myke overganger og langsomme bevegelser, ved at Britax Smile vogna har forsterket chassis.

For transport

Når det gjelder transport har Britax Smile og den utvidede versjonen Britax Smile 2 enda noen flotte funksjoner. Dette er også helt avgjørende for foreldre som elsker smarte og enkle løsninger. Britax vognen har det integrerte systemet CLICK & GO, som gjør at bærebagen blir bilsete for barnet når turen er over. Resten av vognen klappes enkelt sammen og legges i bagasjerommet, enten med hjulene på eller av.

Britax Smile vogna har flere lure funksjoner. Det viktigste er å bli sett i trafikken, og med refleksbånd kalt 3M SCOTCHLITE, lurt plassert på fronten og sidene av vogna, bli man oppdaget selv i lav sol. Solen er også et problem for de små når den blir for sterk. Skjermen kan trekkes fram og tilbake etter lysforholdene. Er solen sterk slik som på klare vinterdager i påska, kan skjermen trekkes lenger frem for mer beskyttelse. Materialet er UV-beskyttende opptil 50+ solfaktor.

Hvorfor passer Britax Smile 2 godt for norske forhold?

Det er ingen tvil om at Britax Smile vogna er utmerket for de norske forholdene. For det første elsker vi å være ute i fri natur. Dessuten har vi mye å gjøre. Og vi elsker å gå på kafe, møte venner og være sosiale. Derfor trenger foreldre i Norge enkle løsninger. Og med enkle løsninger forringes ikke kvaliteten.

Norske forbrukere vil dessuten legge noe mer i høyere pris, for at barnet skal få det den trenger. Det er ikke bare fordi barnet trenger høy komfort, men fordi det skal være mulig å gjennomføre mange av de oppgaver og ærender som følger med dagene. Vi har også testet andre barnevogner.

Det handler om å dra på jobb, hente i barnehagen, fikse middag, dra ut på luftetur og kanskje handle på veien hjem. Britax Smile 2 vogna fikser alt dette på en utmerket måte. Vi kan si at Britax vogna er for det moderne og travle mennesket.

I alt har vi funnet fram til ni spesialfunksjoner for denne barnevogna. Vi kan oppsummere dem i tre kategorier, nemlig:

  • Barnets fokus

  • Foreldre fokus

  • Kombinasjonsmuligheter

Det handler om kort og sikkerhet for barna. Da har Britax Smile 2 disse fordelene. Den har justerbare barneseler, rygg og fotstøtte med justering og integrert solbeskyttelse. For foreldre har Britax Smile 2 luftfylte bakhjul og svingbare fronthjul, stort oppbevaringsrom under vogna, sentral fjæring og justerbar sportsdel. Håndtaket kan justeres for bedre vinkel. For å være aktiv, kan Britax barnevognen tas med i bil, hvor chassiset blir liggende sammenlagt og låst, mens bærebagen har blitt til en bilstol. Vognen har nå mulighet til å bli med på bilferie eller til nærmeste treningsanlegg for trilleturer i stor fart. Konklusjonen er at med Britax Smile 2 får man en barnevogn av høy kvalitet til en rimelig pris. Man kan bruke barnevogna i de fleste sammenhenger, og har mulighet for justering i flere retninger. Sjekk ut en forhandler for din Britax Smile 2!